Uvod u Tarot

Uvod u Tarot

Tarot, (fr. Le Tarot, ital. Tarocchi) je špil misterioznih karata povezanih sa kartama za igranje i vodi se kao njihov predak. Tarot ima sedamdeset i osam karata koje cine 22 Velike arkane i 56 Malih arkana podeljenih u četiri boje. Za razliku od savremenih karata za igranje, koje su nastale od Tarota u Tarotu postoje četiri „Dvorske karte“ (dvorske karte: Kralj, Dama, Žandar, Vitez) umesto tri (dvorske karte: Kralj, Dama, Žandar). Takodje, postoje i 22 karte koje se nazivaju „Aduti“ a u Tarotu su Velika Arkana. Osim Velike Arkane tu je i Mala Arkana.Ako od svih karata Tarota oduzmemo Veliku Arkanu i po jednu četvrtu Dvorsku kartu, ostaju pedeset i dve karte koje i danas upotrebljavamo u kada igramo popularne igre sa kartama. Aduti – 22 karte Velike Arkane nemaju zajedničke simbole i svaka karta je karta za sebe. Mala Arkana je podeljena u 4 grupe po 13 karta koje imaju zajednički simbol i boju. 3 karte pripadaju takozvanim dvorskim kartama – Žandar, Dama i Kralja ostalih deset su numerološke karte poređane od jedan do deset.

Male Arkane, kao i obične karte za igranje, imaju 4 boje sa po 10 brojčanih karata, a 4 znaka Tarota se zovu:

* Mačevi ili Špade
* Pehari ili Kupe
* Dinari
* Štapovi ili Baštuni

Ti znaci su vremenom postali:

* Pik
* Tref
* Herc
* Karo

Poreklo Tarota je nepoznato. Neki autori tumace da je nastao u Indiji, Persiji ili Kini i da su ga na Zapad doneli Krstasi na svom povratku iz Svete Zemlje ili Arapi dok su osvajali Spaniju, dok drugi tvrde da je Tarot stvoren bas na zapadu tj. u Evropi. Ne moze se prihvatiti teorija da je Tarot dosao u Evropu preko Arapa ili Krstasa posto bi to bilo da su karte stigle u Evropu veoma rano, mnogo pre nego sto za to postoje relevantni dokazi. Stoga je najverovatnije da je Tarot izmisljen u Evropi, na delu Severne Italije. Prvi zapisi o Tarot kartama u Evropi datiraju jos iz 1370.godine.

Sa kojim god namerama zelite da pristupite Tarot kartama obavezno treba ispuniti nekoliko uslova: Prvi uslov je da imate spil Tarot karata. Nakon toga treba odabrati najbolji spil. Ili napravite svoj spil Tarot karata zanemarujuci likovno umece doticne osobe. Nikad ne treba zaboraviti da su Sveta kabala i posebno drvo zivota kljucevi za razotkrivanje misterija Tarota. Najpoznatiji spilovi Tarot karata su: Kaplanov tarot, tarot zlatne zore, marseljski tarot, TOT tarot, Alisterija, Kroulija

Ni Tarot karte nisu izuzetak od onih predmeta koji skupljaju utiske ili vibracije iz svoje okoline stoga ih treba drzati u vrecici od svile ili od nekog drugog prirodnog materijala. Pozeljno je da vrecica bude crne boje, jer je crna boja boja magijske zastite i karte se u njoj cuvaju da bi se koristili u razlicite svrhe. Na vrecici treba izvesti one simbole i znake koji su doticnoj osobi veoma bitni. Pored toga vrecica sadrzi i ime I magijsko geslo vlasnika. Ako su karte namenjene samo za meditaciju, one se cuvaju u ljubicastoj vrecici, a ako se koriste za duhovni razvoj onda vrecica treba da bude zuta ili zlatna.

Sledece prostirka je cetvrtasto porubljeno parce od svile na koju se postavljaju karte pri proricanju.Potom Madjionicar treba da uradi zastitni ritual. Najbolje je da izvede mali terajuci pentagram zemlje. Pre toga treba da se okupa i da fizicki ocisti proctor. Pre rituala odrediti svrhu koriscenja Tarot karata. Najbolje bi bilo da to bude neka opsta formulacija. U svakom slucaju madjionicar sam za sebe treba da formulise svrhu karata. Na oltaru ce staviti sledece simbole:

Na jugu tri svece i mirisni stapic.
Na zapadu pehar ispunjen posvecenom vodom.
Na istoku lepeza ili nož.
Na severu se postavlja posuda sa solju i posuda sa maslinovim uljem.
Na sredini oltara stoje prostirka, kutija, vrecica i Tarot karte pored njih.

Zatim ce madjionicar upaliti svece, pronece karte 3 puta kroz plamen i tako zapoceti ritual.

 • Ela / Kod 151
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, TAROT, NUMEROLOŠKI TAROT, VISAK, FENG SHUI NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI BROJEVI, TUMAČENJE SNOVA, RUNE, KRISTALI, REIKI, TERAPIJA BOJAMA, ANĐEOSKE KARTE, ISCJELJIVANJE ANĐEOSKIM ENERGIJAMA

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Lucija / Kod #136
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: SUDBINSKE KARTE, ANĐEOSKE PORUKE

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Alba / Kod 24
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, SUDBINSKE KARTE, CROWLEY, VISAK, MOLITVE, PODIZANJE ENERGIJE

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min