Tarot Karta – AS Diskova

Tarot Karta - AS Diskova

AS DISKOVA – KOREN SNAGE ZEMLJE

Element : Zemlja
Mesto na Drvetu života : Keter – 1. sefira
Astrološke karakteristike : Nema

Objašnjenje simbola :

Jedinice diskova su u okviru drugih Tarotovih špilova predstavljene kao crne i tamne, jer je zemlja smatrana za kraljevstvo patnje i mesto ispoljavanja guste i teške materije. Krouli je odstupio od tog pravila i koristeći kraljičinu skalu boja boja, predstavio je planetu Zemlju kao zeleno, plodno i radosno područje. Naime, on je smatrao da je ova ispravka u skladu sa dolaskom Novog Eona Vodolije, ili Horusa, za koji je karakterističan promenjen odnos prema slobodi i duhovnosti.

Planeta zemlja je prošla kroz Eon Hrista ili Ozirisa, razapetog i vaskrsnulog boga, i čovek više ne mora da teži ka božanskom kroz samožrtvovanje.

Svanulo je doba Deteta, odnosno nova etapa u evoluciji čovečanstva, u koju čovek stupa oslobođen krivice i straha od smrti. Život je slavlje, radost, sreća kroz slobodno ispoljavanje istinske volje i razvijanje svih potencijala ličnosti.

Svaki čovek i svaka žena je zvezda.

Prema tradiciji, na jedinici diskova autor Tarot karata često ostavlja svoj pečat i lični simbol. U središtu karte se nalaze tri isprepletena kruga, koji imaju mnogostruko značenje, tri eona u evoluciji čovečanstva, tri duhovna kraljestva, tri kabalistička sveta, tri božanska sefirota.

U donja dva kruga je upisan broj 666, što je numerička vrednost Demona Sunca (Tifaret) i broj Velike Zveri iz Apokalipse. Iznad ova dva kruga koji sadrže simbol Sunca i Meseca, je treći, u kome je rimsko I ili kabalistički Jod.

Ova dva simbola potvrđuju jednakost Oca (Jod – Keter) i sina (Tifaret – Vau). Tri kruga takođe predstavljaju falusni simbol, kao i seksualno sjedinjenje koje oličava kreativnost i plodnost.

Opisani znak je okružen sa sedmokrakom zvezdom koja ukazuje na uticaj sedam planeta. Zvezda je u dvostrukoj petougaonoj geometrijskoj figuri koja se odnosi na četiri alhemijska elementa, plus peti duh. U zbiru oni daju deset, što je broj svetih sefirota na Drvetu života. Oko oblikovanog desetougla je opisan krug kao simbol savršenstva, celovitosti i dovršenja Velikog dela. U ovom prostoru vidimo zapisano Kroulijevo magijsko ime, TO MEGA TERION ili Velika zver.

Oko pentakla koji je obuhvatio navedene simbole, a koji se obrće, rašireno je šest paunovih krila. Paun je ptica čije spiralno kretanje oličava večnost, savršenstvo i lepotu.

„Ceo simbol je glif ne samo zemlje, kako je shvatamo u Novom Eonu, nego i broja šest, broja sunca“

Značenje:

(+) Početak životnog ciklusa u kome će se ispoljavati šanse za zarađivanje isticanje novca i materijalnih dobara. Čulnost. Dobitak. Svetovna snaga. Konkretan razvoj talenata kroz rad. Put. Poseta osobe koja će promeniti vaše životno usmerenje. Investiranje u budućnost.

(-) Nestrpljenje. Čekanje.

 • Ela / Kod 151
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, TAROT, NUMEROLOŠKI TAROT, VISAK, FENG SHUI NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI BROJEVI, TUMAČENJE SNOVA, RUNE, KRISTALI, REIKI, TERAPIJA BOJAMA, ANĐEOSKE KARTE, ISCJELJIVANJE ANĐEOSKIM ENERGIJAMA

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Lucija / Kod #136
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: SUDBINSKE KARTE, ANĐEOSKE PORUKE

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Alba / Kod 24
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, SUDBINSKE KARTE, CROWLEY, VISAK, MOLITVE, PODIZANJE ENERGIJE

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Mira / Kod 72
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min