Osma kuća zodijaka: ljubavni horor

osma kuća zodijak

Horor filmovi izazivaju negativne emocije, a ipak prema statistici spadaju u jedan od najomiljenijih žanrova na koje pada izbor kada je u pitanju ljubavni sastanak. U hororima se mogu videti brutalnost, ubistva i moralna nakaznost ljudske prirode.  

Prema istraživanju parovi koji vole da zajedno gledaju horor filmove  su parovi koji su ustvari dve različite osobe koje posredstvom emocija koje proizvode ovakvi filmovi mogu da se ujedine. Muškarac stiče kroz horore određenu snagu suočavanja sa strahom dok žena može da oslobodi svoju slabost i potraži zaštitu u njegovom naručju.
Osma kuća u astrologiji je arena u kojoj se emocije podižu na viši nivo i vodi se borba između dobra i zla. Često čudovište protiv koga se osoba bori nije druga osoba već njena sopstvena mračna strana ličnosti. Osma kuća označava i stanje zarobljenosti, stagnacije i osećaja nemoći. To može biti kuća najvećih bitaka, kuća koja je povezana sa poljem seksa, želja i strasti i svih sličnih tema koje pogađaju u srž ljubavnih veza.
Tradicionalno posmatrana osma kuća predstavlja život, rođenje i reinkarnaciju, vladar je seksualnih odnosa i sudbine. Duboke misterije života uvek mogu biti lakše savladane uz pomoć horoskopa. Peta kuća je kuća srca, zabave i dečjih igara; osma kuća je komplikovanija i uključuje igre iz sveta odraslih, igrane ponekada na veoma opasan način. R.Kanter ima odličnu definiciju intimnosti koja se naziva još i „dijagnozom odraslosti“ odnosno otkrivanjem rasta i sazrevanja jedinke. Pluton je planeta koja je u najčvršćoj vezi sa podsvesnom stranom ljubavnih veza,; sve ono što je na neki način zakopano, skriveno, prećutano ili prikriveno je značajan deo unutrašnje transformacije i prelska u svet odraslih.

Pojedini astrolozi osmu kuću smatraju kućom psihološke karakterizacije, i posmatraju ličnost kao splet okolnosti formiran od strane primarne porodice i ranih iskustava. Psihološka astrologija defineš ličnost kao način na koji se nasleđen psihološki sklop suočava sa emocijama koje kroz život dolaze. Fascinantni su aspekti ličnosti koji se mogu otkriti kroz bes, komplekse, odnos u krugu porodice, frustracije i bolne veze. Neprijatnost i kompleksi najviše otkrivaju probleme a samim tim i način njihovog rešavanja. Nasilnici često pate od istih onih trauma koje nanose svojim žrtvama, i nasilje je jedan vid projekcije sebe na drugu osobu kroz nanošenje istog bola i rana koje nasilnik i sam oseća.

Osma kuća je mesto oslobođenja psiholoških problema, a igre koje se tu odvijaju konstruišu intimnost, kroz nerešena pitanja iz detinjstva, a sve što se tu jednom iskaže prema partneru menja odnos i vezu zauvek. Mudri veruju da je otvaranje duše nekome zapravo davanje uvida nekome u misli i strahove čime se stvara osećaj nagosti. Intimnost i jeste opuštenost, bliskost, privatno mesto za samo dvoje ljude koji na njemu razmenjuju ljubav. Kada se Pluton nalazi u osmoj kući ona će pre biti polje borbe nego polje igre. Samo osma kuća pokriva ljubavne veze, smrt i bol u njihovoj suštini. Idealni partner je uvek osoba koju pojedinac može poistovetiti sa samim sobom. Ipak, postoje i destruktivne veze koje menjaju strukturu ličnosti , i to je njihova dobra strana ali samo dok su u granicama razumnog što je u takvim slučajevima tanka linija. Destruktivne veze mogu da dovedu do tačke pucanja i gubljenja kontrole.

Ljubav u osmoj kući, a posebno ako uključuje prisustvo Plutona ili Škorpije, je veoma opasna. Neki je mogu protumačiti u ovakvim okolnostima kao snažan erotski naboj i vezu punu teatralnosti, napetosti i borbenosti. Drugi je posmatraju kao eksplozivnu, na granici opasnosti i zastrašujućim iskustvom za partnere. Jasni znakovi da se veza pretvorila u horor su: manipulacija, igre obmanjivanja i okrutnost.  Teško je verovati ljudima čije se polje ljubavi nalazi u osmoj kući jer to uključuje sumnju i paranoju, kao i mnoštvo zaključanih tajni. Jedno je sigurno: ako postoje tajne partner to mora osetiti a kada oseti onda se i on sam zatvara i veza sve više bledi, jer niko ne voli da živi u neznanju.

Sedma kuća zodijaka takođe odgovara vezama; ali je to lepša strana odnosa, strana razumevanja koja uvek nalazi kompromis među partnerima. U kući koja joj sledi, osmoj, te emocije su izvitoperene.  U sedmoj kući koja je povezana sa znakom Device stalno se traga za razumnim rešenjima i za obostranom srećom, veza se sagledava sa objektivne tačke gledišta. Negativna strana sedme kuće je u naporu da se nađe idealni partner pa može doći i do idealizacije postojećeg čak i ako stvari nisu baš najbolje. Prava veza mora prolaziti kroz krize ali ne krize koje je nemoguće prevazići.

Osma kuća stalno testira emocionalnu snagu veze kroz nanošenje bola drugoj strani. Poznata je činjenica da su upravo najbliži ljudi oni koji imaju najveću moć da povrede. Strah od raskida ili svađe često dovodi do izbegavanja tema značajnih za opstanak i unapređenje odnosa čime se stvari pogoršavaju i frustracije prerastaju u napade ljubomore, kontrole i posesivnost. Ovakvi oblici emotivnih ispada su zapravo refleksija neizlečenih rana iz prošlosti koje samo žele da izađu i zaleče se. A osma kuća je polje za takve oblike ispoljavanja. A ta polja ne moraju da budu minska polja- treba samo naučiti šta je to prava intimnost.

 • Lucija / Kod #136
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: SUDBINSKE KARTE, ANĐEOSKE PORUKE

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Stoja / Kod 31
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: KRISTALNA KUGLA, TAROT, VIDOVITOST, VISAK

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Vanesa / Kod 60
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Azra / Kod 02
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: VISAK, TAROT, VIDOVITOST, LJUBAVNA PREDVIĐANJA

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Sandra / Kod 66
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, TAROT SVJETLOST DUŠE, PSIHOLOŠKI RAZGOVORI

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Ivančica / Kod 108
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, KRISTALOTERAPIJA, SUDBINSKE KARTE, TUMAČENJE SNOVA, PORUKE ANĐELA, ASTROLOGIJA

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min