Kako funkcioniše astrologija?

Kako funkcioniše astrologija

Kako funkcioniše astrologija? Teško je reći na koji način planete kontrolišu ljudsko telo i život na Zemlji. Utvrđeno je da astrologija funkcioniše, ali još uvek nije poznat u celosti čitav mehanizam koji se krije u pozadini. Astrologija još uvek sadrži dosta mističnog u sebi, pouzdano je samo da postoje uticaji na ljudski život kojima se ona kao nauka bavi. Ma koliko da se traga za konačnim odgovorima, realnim i naučnim, oni izmiču konačnoj definiciji.

Detaljan odgovor na pitanje o uticajima astrologija još uvek ne može dati, čak i ako prihvatimo da recimo Mesec utiče dosta na ljudski život, da Sunce određuje osećanja i svrhu, da Pluton određuje pitanja vere i evolucije. Nemoguće je precizno objasniti kako ovi mitski simboli i arhetipi određuju ličnost i karakter i ko stoji iza svega toga. Čak i kada se naučno pristupi rešavanju ovih pitanja ona brzo postanu marginalna i astrologija biva svrstavana u koš pseudonaučnih disciplina.

Mnogi naučnici se drže podalje od astrologije i to iz straha i skepticizma naučnog kruga prema pitanjima i odgovorima koje postavlja astrologija. Oduvek su naučnici istraživali stvari koje ne postoje u fizičkom svetu. Artur Kesler u svom delu Koreni koincidencije tvrdi:

„Ekstra- senzori, percepcija- telepatija, pre-znanje, jasnoća, hipnoza- generacijama su ovi termini bili u zabuni definisani kao iluzija, slučajnost, koincidencija, prevara, laž, i ludilo. Ali sada fizika pažljivo krši „zakone prirode“ sa konceptima kao što su crne rupe i zavraćanje vremena.“

Prema Alis Bejli, astrologija nije egzaktna nauka. Ona je zasnovana na iluziji i imaginarnom uređenju Sunčevog sistema. Zodijak je velika iluzija, ali istovremeno predstavlja i najjasniju sliku okultnih verovanja. Jer je čovek jedan od obrazaca prirode ali takav obrazac koji u prirodi nalazi uzroke i posledice i koji traga za svojim poreklom kao i smislom svog postojanja.

Astrologija nije magijska, religijska ili fizička disciplina čak i kada se svojim proučavaocima učini kao takva. To znači da izučavanje astrologije nije izučavanje magijskih rituala, đavolskih rabota ili mistike. Jedna od teorija (po pitanju kako astrologija funkcioniše) sugeriše da postoji jako magnetno i gravitaciono polje kojim sile svemira utiču na Zemlju a samim tim i na život na njoj, dakle i na ljude. Naučnici su otkrili da Mesec utiče na plimu i oseku, na pomračenja i geološke odlike prostora. Proširenjem te teorije ima smisla i hipoteza da on takođe utiče na celokupan život na Zemlji. I ne samo Mesec, već se to odnosi i na Sunce kao i na planete i ostala nebeska tela. Sa ovakve tačke gledišta, u zavisnosti od mesta i vremena rođenja svakog pojedinca, odnos kosmičkih sila je drugačiji i tako na drugačiji način formira novonastalu formu života, biološki i emocionalno.

Konačno, astrologija se bavi izučavanjem zakonitosti početka, što znači da se razumevanjem početka može shvatiti i predvideti ceo životni ciklus na osnovu uticaja koji su postojali u trenutku rođenja.

Magnetna polja i solarna aktivnost su značajni činioci koji utiču na ceo kosmos i sasvim je sigurno da je to u još većoj meri nego što se naslućuje. Magnetizam je polje izučavanja koje je mnogo složenije od izučavanja sile gravitacije. Magnetno polje planete Zemlje je veoma slabo kada se uporedi sa gravitacijom, ali je zato superiornije po svom značaju. U astrologiji svaki pojedinac predstavlja spoj različitih sila i njihovog odnosa koji su bili ukršteni u trenutku rođenja, na određenom mestu. Još uvek ne postoji merni sistem kojim bi se taj odnos precizno utvrdio ali je činjenica da su vreme i mesto rođenja od presudnog značaja za svako ljudsko biće.

Značaj astrologije se često previđa jer se uzroci i činioci iz pozadine ne mogu sagledati kao fizičke veličine. Ako se prihvata da Mesec utiče na pojave i procese na Zemlji onda nije nelogično pretpostaviti da je to slučaj i sa drugim nebeskim telima koja Zemlju okružuju. Astrologija za sve poštovaoce simbola i arhetipa jasno naglašava značaj svih činioca u kosmičkoj igri kreiranja života.

Koreni astrologije se nalaze u antici koja je svet posmatrala kao jedinstveni organizam, i koja je animirala hijerarhiju reda i inteligencije. Sadašnje viđenje sveta je podrglo sumnji kredibilitet antičkih istina i termine antike je podvelo pod termine kvantne fizike i psihologije. Geometrijska preciznost se nameće kao instrument beleženja skrivene strane prirode i sila koje rukovode svetom. Ali svakodnevni život se i dalje uprkos tome svodi na arhetipove.

Ukoliko vas interesuje da saznate više o Astrologiji, slobodno pozovite naš Astro Centar.

 • Lucija / Kod #136
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: SUDBINSKE KARTE, ANĐEOSKE PORUKE

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Ela / Kod 151
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: ASTROLOGIJA, TAROT, NUMEROLOŠKI TAROT, VISAK, FENG SHUI NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI BROJEVI, TUMAČENJE SNOVA, RUNE, KRISTALI, REIKI, TERAPIJA BOJAMA, ANĐEOSKE KARTE, ISCJELJIVANJE ANĐEOSKIM ENERGIJAMA

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Vesna / Kod 05
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: NUMEROLOGIJA, ANĐEOSKI I LJUBAVNI TAROT, VISAK, YI CHING, KNJIGA PROMJENA MUDROSTI, RUNE, IZRADA RUNSKIH AMAJLIJA

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Sofija / Kod 80
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, NUMEROLOGIJA, ASTROLOGIJA, KRISTALOTERAPIJA, DREVNI RITUALI ZA POSAO, FINANCIJE, LJUBAV I ZDRAVLJE

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Alba / Kod 24
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, SUDBINSKE KARTE, CROWLEY, VISAK, MOLITVE, PODIZANJE ENERGIJE

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min

 • Antonela / Kod 117
  Tarot savjetnik je slobodan

  Tarot savjetnik je zauzet

  Tarot savjetnik trenutno ne radi

  Tehnike: TAROT, VISAK

  Broj tel: 0901/640-640
  96 RSD/min